Description
אין כל ספק שנוגדי חמצון הם חומרים חיונייםביותר לבריאותך ולשלומך. אולם, כיום, תזונאים עוסקים רבות בשאלה איזה פרי הוא נוגד החמצון היעיל ביותר, או אילו מבין הפירות מכיל אתכמות הקסאנתונים (Xanthones)
הגבוהה ביותר, או את ערך ה- ORAC (Capacity Absorption Radical Oxygen) הגבוה ביותר. פוראור פומסטין מכיל את כל אלה הודות לתערובת בלעדית של מיצים ותמציות של פירות, לרבות רימונים, אגסים, מנגוסטין, פטל, אוכמניות שחורות, אוכמניות כחולות ומיצוי של זרעי ענבים.
ערך ה- ORAC (Capacity Absorption Radical Oxygen) מתאר את יכולתו של נוגד חמצון למנוע נזק הנגרם על ידי רדיקלים חופשיים. ערך ה-ORAC של פירות עשוי להשתנות מאוד מפרי לפרי. הערך משתנה גם כאשר בודקים את אותו פרי במועדים שונים לאחר איסופו. מה שחשוב לדעת זה שכל הרכיבים של פוראור פומסטין, נמצאים בטווח הערכים הגבוה ביותר של ה- ORAC בעיקר הרימון והמנגוסטין.
מיץ רימונים מכיל יותר נוגדי חמצון, השייכיםלקבוצת הפוליפנולים, בהשוואה ליין אדום, לתה ירוק, למיץ אוכמניות ולמיץ תפוזים. הוא אף משמש מקור טוב לוויטמינים E, C, Aולברזל.
מנגוסטין הוא פרי פופולרי באסיה. טעמו הנפלא גרם למלכה ויקטוריה להכריז עליו כפרי המועדף עליה ולכן נוהגים לכנותו”מלך הפירות“! ערךה-ORACשלו גבוה ביותר והוא עשיר בקסאנתונים חיוניים. קסאנתונים הן משפחה של תרכובות מזינות הנוצרות באופן טבעי בפירות, ומשמשות כנוגדות חמצון מעולות.
נסה את כוחם המופלא של נוגדי החמצון שמכיל פרי הרימון, המנגוסטין ופירות אקזוטייםאחרים, בעזרת פוראור פומסטין!